Brokolicovo-porkový krém se zázvorem a amarantem

Brokolicovo-porkovy kremNa dnešek jsme si připravili rychlý, bezlepkový a také trochu pikantní krém z brokolice a porku.

Na 4 – 5 porcí budete potřebovat:

1 hlávku brokolice

1 celý porek

cca 1 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na jemno

4 lžíce amarantové mouky

lžíce přepuštěného másla – recept na jeho domácí výrobu najdete zde:

kelímek smetany na vaření

sůl a koření Piri – Piri

Brokolici a pórek omyjte, nakrájejte na kousky a dejte do 1 až 1,5 litru osolené vody, přidejte zázvor a lžičku Piri-Piri a vařte do měkka.

Rozmixujte ponorným mixerem. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte amarantovou mouku a zlehka orestujte, připravíte si tak amarantovou jíšku. Tu v malých dávkách vmíchejte do rozmixovaného krému ( nemá tendenci tvořit hrudky, tak se s ní dobře pracuje) a ještě krátce, za stálého míchání, povařte.

Podle chuti ještě dosolte a vmíchejte smetanu.

Servírujte ozdobené špetkou Piri-Piri   a s opečeným toastem.

Bookmark the permalink.

Komentáře jsou zakázány.