Kuřecí kousky na sezamu s mangoldem

Kuře s magoldem a sezamem_aČínská kuchyně se vyznačuje rychlou přípravou, křupavou zeleninou, kombinací chutí a snadnou stravitelností.

Kuřecí kousky na sezamu s mangoldem je možné servírovat bez přílohy a podpořit tak svou snahu o hubnutí v souladu se zásadami dělené stravy.

Cca 1 kg kuřecího masa ( prsa nebo maso z horních stehen) nakrájejte na kousky a naložte do marinády, kterou si připravíte z :

4 polévkových lžic rýžového oleje,

4 lžic kvalitní sojové omáčky

a 2 polévkových lžic rýžového octa

Pokud máte rádi pikantnější jídlo, můžete do marinády přidat i drcené chilli

Maso s marinádou dobře promíchejte a dejte v uzavřené krabičce odležet do lednice do druhého dne.

Velké listy magoldu i s řapíky (cca 15 kusů) opláchněte. Oddělte řapíky a nakrájejte je na cca 3 cm dlouhé kousky a dejte do misky.

Samotné listy pokrájejte zhruba na osminy.

Rozehřejte pánev Wok se 3 lžícemi rýžového oleje ve kterém krátce osmahnete na plátky pokrájené 2 stroužky česneku a čersvý zázvor ( cca 2 cm kousek na plátky). Přidejte řapíky mangoldu a za stálého promíchávání restujte cca 2 minuty, následně přidejte listy mangoldu a restujte ješte cca 2 minuty až listy změknou a zmenší se objem.  Obsah woku vysypte do misky a do prázdné pánve dejte rozpálit 3 lžíce rýžového oleje, přidejte lžičku Chilli kroužků a 2 polévkové lžíce sezamového semínka , krátce orestujte a přidejte naložené maso včetně marinády a zprudka restujte, až maso lehce zezlátne, do pánve vraťte mangold, promíchejte, osolte,  krátce prohřejte a můžete servírovat.

Pokud přeci jen máte rádi přílohy – rýže je jasnou volbou.

Dobrou chuť.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Komentáře jsou zakázány.