Těstoviny se sušenými rajčaty

Šušená rajčata naložená v oleji a s kořením je typická italská pochutina. Dnes máme jeden rychlý a chutný recept s touto surovinou.těstoviny se sušenými rajčaty_A

Na dvě porce budete potřebovat 300 g těstovin – oblíbeny druh dejte vařit do osolené vody podle návodu.

Mezi tím si rozehřejte nepřilnavou  pánev a dejte na sucho orestovat 100 g, na kostičky nakrájeného Schwarcwaldského špeku, pak přidejte  3 stroužky na jemno nakrájeného česneku a 100 g naložených sušených rajčat pokrájených na kousky.

Restujte 2 – 3 minuty, stáhněte plamen a zalijte 1,5 dcl smetany na vaření. Promíchejte a přidejte 100 g na kostičky nakrájeného ementálu, nebo sýru ementálského typu a míchejte až se sýr rozehřeje.

Vmíchejte uvařené a zcezené těstoviny, dobře promíchejte, podle chuti dosolte a ještě chvilku prohřejte.

Servírujte posypané špetkou estragonu.

Bookmark the permalink.

Komentáře jsou zakázány.