Žampionový krém s bramborovými krutony

zampionovy_kremOpět zase jedna rychlá a bezlepková polévka.

Na 2 porce bude potřebovat:

1 cibuli – oloupat a nakrájet na jemno

300 g žampionů – oloupat a nakrájet na plátky

2 lžíce rýžové mouky na zahuštění

přepuštěné máslo nebo alternativní rostlinný tuk

2 větší brambory

sůl, koření

Na másle orestujeme cibuli, přidáme žampiony a chvilku podusíme do změknutí. Přidáme houbové koření nebo kmín, promícháme a zalijeme 500 ml vody, osolíme a vaříme na mírném ohni cca 15 minut.

Mezi tím oloupeme brambory a nastrouháme na hrubém struhadle na „nitě“ , dáme do cedníku a intenzivně propláchneme od škrobu, necháme okapat, vymačkáme a nabytečnou vodu ještě vymačkáme za pomoci papírové utěrky.

Rozpálíme olej na smažení – např. rýžový a dáme „nitě“ smažit – osolíme a průběžně promícháváme, aby se neslepovaly.

Uvařenou polévku rozmizujeme, zahustíme 2 lžícemi rýžové mouky, ještě krátce povaříme a na závěr můžeme zjemnt trocou smetany na vaření.

Servírujeme s osmaženými bramborovými krutony.

Bookmark the permalink.

Komentáře jsou zakázány.