Rychlý, chutný a bez lepku, takový je celerový krém.
Na 3 – 4 porce budete potřebovat 4 středně velké brambory, svazek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, máslo, koření a sůl. Pokud máte rádi a nemáte problém s laktozou můžete přidat i trochu smetany na zjemnění.
Na másle, nejlépe přepuštěném, orestujeme brambory, oloupané, propláchnuté a nakrájené na kostičky, přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a restujeme cca 5 minut, na závěr přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě krátce orestujeme.
Zalijeme 1,5 litrem vody, osolíme a dusíme do změknutí. Rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme koření podle chuti například mletý libeček nebo estragon a ještě krátce povaříme. Na závěr můžeme vmíchat trochu smetany a dosolit podle chuti.
Servírovat můžete s hrachovými křupinkami.