Krémovová polévka z řapíkatého celeru

polevka_řapikatý celerRychlý, chutný a bez lepku, takový je celerový krém.

Na 3 – 4 porce budete potřebovat 4 středně velké brambory, svazek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, máslo, koření a sůl. Pokud máte rádi a nemáte problém s laktozou můžete přidat i trochu smetany na zjemnění.

Na másle, nejlépe přepuštěném, orestujeme brambory, oloupané, propláchnuté a nakrájené na kostičky, přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a restujeme cca 5 minut, na závěr přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě krátce orestujeme.

Zalijeme 1,5 litrem vody, osolíme a dusíme do změknutí. Rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme koření podle chuti například mletý libeček nebo estragon a ještě krátce povaříme. Na závěr můžeme vmíchat trochu smetany a dosolit podle chuti.

Servírovat můžete s hrachovými křupinkami.

Bookmark the permalink.

Komentáře jsou zakázány.