Šušená rajčata naložená v oleji a s kořením je typická italská pochutina. Dnes máme jeden rychlý a chutný recept s touto surovinou.
Na dvě porce budete potřebovat 300 g těstovin – oblíbeny druh dejte vařit do osolené vody podle návodu.
Mezi tím si rozehřejte nepřilnavou pánev a dejte na sucho orestovat 100 g, na kostičky nakrájeného Schwarcwaldského špeku, pak přidejte 3 stroužky na jemno nakrájeného česneku a 100 g naložených sušených rajčat pokrájených na kousky.
Restujte 2 – 3 minuty, stáhněte plamen a zalijte 1,5 dcl smetany na vaření. Promíchejte a přidejte 100 g na kostičky nakrájeného ementálu, nebo sýru ementálského typu a míchejte až se sýr rozehřeje.
Vmíchejte uvařené a zcezené těstoviny, dobře promíchejte, podle chuti dosolte a ještě chvilku prohřejte.
Servírujte posypané špetkou estragonu.