Tři rychlé dipy k letnímu grilování

grilovaná panenka_ALetní čas vybízí ke grilování. Grilovat lze od masa přes zeleninu až po ovoce, záleží na naší chuti a zaměření. Vhodná marináda je základem úspěchu, ale vhodné omáčky nebo-li dipy tento úspěch korunují.

Mimo širokého výběru hotových omáček, si můžete vyrobit chutné dipy i sami doma.

 

První je tradiční česnekovo-bylinkový – ideální na pečené brambory:

Prolisujte 2 – 3 stroužky česneku, smíchejte s kelímkem zakysané smetany a přidejte hrst nasekané pažitky.

Uzené chilli – skvělý na maso i ryby – všude tam, kde chcete posíli uzenou chuť: Chipotle dip_Aa

Do kelímku zakysané smetany vmíchejte 2 – 3 lžičky mletého uzeného Chipotle  podle požadované síly pálivosti.

Medová hořčice – nasládle pikantní chuť – k masu, sýrům i zelenině:

250 g kremžské hořčice smíchejte s 2 lžícemi tekutého medu a promíchejte

 

Bookmark the permalink.

Komentáře jsou zakázány.