Letní čas vybízí ke grilování. Grilovat lze od masa přes zeleninu až po ovoce, záleží na naší chuti a zaměření. Vhodná marináda je základem úspěchu, ale vhodné omáčky nebo-li dipy tento úspěch korunují.
Mimo širokého výběru hotových omáček, si můžete vyrobit chutné dipy i sami doma.
První je tradiční česnekovo-bylinkový – ideální na pečené brambory:
Prolisujte 2 – 3 stroužky česneku, smíchejte s kelímkem zakysané smetany a přidejte hrst nasekané pažitky.
Uzené chilli – skvělý na maso i ryby – všude tam, kde chcete posíli uzenou chuť:
Do kelímku zakysané smetany vmíchejte 2 – 3 lžičky mletého uzeného Chipotle podle požadované síly pálivosti.
Medová hořčice – nasládle pikantní chuť – k masu, sýrům i zelenině:
250 g kremžské hořčice smíchejte s 2 lžícemi tekutého medu a promíchejte