Tuřínové placky – rychle, zdravě a bez lepku

Starodávná zelenina, chutí připomínající kedlubny, by si zasloužila abychom ji opět zařadili do našeho jídelníčku.

Přinášíme Vám jeden rychlý recept na bezlepkové tuřínové placky.

Na dvě porce budete potřebovat:Tuřínové placky

Cca ½ středně velké bulvy nastrouhané na jemno

3 stroužky prolisovaného česneku

2 celá vejce

1 polévkovou lžíci olivového oleje

1 čajovou lžičku mleté kurkumy

3 – 4 polévkové lžíce hladké rýžové mouky

½ lžičky mletého pepře

Sůl

Všechny suroviny smíchejte. Rukama tvořte tenší placky a smažte po obou stranách nejlépe na rýžovém oleji.

Placky můžete konzumovat samotné, nebo jako přílohu.

Bookmark the permalink.

Komentáře jsou zakázány.