Na dnešek jsme si připravili rychlý, bezlepkový a také trochu pikantní krém z brokolice a porku.
Na 4 – 5 porcí budete potřebovat:
1 hlávku brokolice
1 celý porek
cca 1 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na jemno
4 lžíce amarantové mouky
lžíce přepuštěného másla – recept na jeho domácí výrobu najdete zde:
kelímek smetany na vaření
sůl a koření Piri – Piri
Brokolici a pórek omyjte, nakrájejte na kousky a dejte do 1 až 1,5 litru osolené vody, přidejte zázvor a lžičku Piri-Piri a vařte do měkka.
Rozmixujte ponorným mixerem. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte amarantovou mouku a zlehka orestujte, připravíte si tak amarantovou jíšku. Tu v malých dávkách vmíchejte do rozmixovaného krému ( nemá tendenci tvořit hrudky, tak se s ní dobře pracuje) a ještě krátce, za stálého míchání, povařte.
Podle chuti ještě dosolte a vmíchejte smetanu.
Servírujte ozdobené špetkou Piri-Piri a s opečeným toastem.